>

lauantai 9. joulukuuta 2017

Luukku 9: Valkoinen Taikataikina



Minusta on ihana paketoida lahjat kauniisti. Erilaiset nauhat, koristeet ja pakettikortit tuovat mukavaa näyttävyyttä pakettiin. Näin myös kuusen alusta kilpailee kauneudesta itse joulupuun kanssa.
Tästä taikinasta voit tehdä esimerkiksi pakettikortteja, kuusenkoristeita, koristenauhoja tai paikkakortteja.
Tämä taikina on helppo valmistaa kaapin aineksista ja sopii myös hyvin vehnäallergisille, jotka saavat iho-oireita vehnästä.



Valkoinen Taikataikina:


-1dl maissitärkkelystä
2 dl soodaa
1,25 dl vettä



- Mittaa aineet kattilaan.
- Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes taikina alkaa paksuuntua. 
- Älä kuitenkaan anna taikinan paksuuntua liikaa, riittää että seos puuromaista. 
- Jos taikinasta tulee liian kiinteää, se murenee leipoessa helposti.
- Kun taikina alkaa olla kiinteää, siirrä se kulhoon.
- Voit taputella sen varovasti kiinteäksi möykyksi.
- Varo polttamasta sormiasi!
- Laita kostea liina kulhon päälle ja anna taikinan jäähtyä viileässä hetki.

- Kun taikina on jäähtynyt, se on valmista leivottavaksi. 

- Kauli taikina noin 0,5cm paksuksi levyksi.

- Käytä maissitärkkelystä apuna kaulitsemisessa, jotta taikina ei tartu pöytään ja kaulimeen.


 - Kauli halutessasi taikinan päälle erilaisia pitsiliinoja kuvioiksi.
- Kuori pitsiliinat pois taikinan päältä.
- Ota taikinasta erilaisia kuvioita esimerkiksi piparimuotteja käyttämällä.
- Leikkaa esimerkiksi pillillä reijät taikinaan ripustusta varten.
- Koristeet kovettuvat huoneen lämmössä yön yli. 
- Taikinan voi myös paistaa 75 asteessa noin tunnin verran.
- Käännä koristeet ympäri noin puolessavälissä paistoa.
- Kuivat koristeet voi myös esimerkiksi maalata tai värittää tusseilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...