>

lauantai 17. joulukuuta 2016

Luukku 17: Jallu-Sinappi



Tiedätkö jonkun, joka tykkää Jaloviinasta? No niin minäkin - joten ajattelin että tällainen ruokalahjakin olisi paikallaan. Sinappia on helppo tehdä itse ja siksi onkin lähes stressitön tapa paketoida jotakin hyvää ja maistuvaa.
Minulta näitä sinappipurkkeja lähteekin useampaan osoitteeseen, joten pidin purkit pieninä. Sellaisina maistelukokoina, tiedättehän.
Tämä on nyt se Konjakki-sinapin, ehkä hieman rennompi, sukulainen - mutta varmasti aivan yhtä maistuva!



Jallu-Sinappi:



- 1,5 dl Colman`s sinappijauhetta
- 1,5dl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 1 kananmuna
- 1 tl etikkaa
- 4 rkl Jaloviinaa



- Sekoita sinappijauhe ja sokeri kattilassa. 
- Lisää joukkoon kerma ja kananmuna.
- Kuumenna seosta kokoajan sekoittaen, kunnes seos alkaa saostua ja kuplia.
- Ota kattila pois levyltä ja anna sinapin jäähtyä.
- Lisää jäähtyneeseen sinappiin viinietikka ja mausta Jaloviinalla. 
- Kaada sinappi kuumennettuihin purkkeihin, sulje kannet tiiviisti ja anna makujen tekeytyä jääkaapissa mielellään ainakin yön yli.
- Valmis sinappi säilyy kylmässä ainakin kaksi viikkoa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...