>

torstai 20. lokakuuta 2016

Siemenkeksit & Porkkanahummus (Gluteeniton)






Tiedättekö sen tunteen, kun haluaisi jotain rapsakkaa ja hyvää? Ai tiedätte? Noh, tässäpä on uusi vinkki sen halun taltuttamiseksi.
Keksit ovat gluteenittomia, kuten myös tämä porkkanahummus joka on fodmap-ystävällisempi kuin "perusversio."
Nam nam napostelemaan!





Siemenkeksit:


- 1,5 dl kurpitsansiemeniä
- 2,5 dl pellavansiemenrouhetta
- 0,5 dl seesaminsiemeniä
- 0,5 dl chiasiemeniä
- 1 tl suolaa
- 3 dl vettä

- Laita kurpitsansiemenet kulhoon ja surista sauvasekoittimella karkean hiekan näköiseksi rouheeksi.
- Lisää kulhoon muut ainekset.
- Sekoita massaa, kunnes se hieman jämäköityy.
- Levitä leivinpaperi uunipellille ja taputtele keksimassa koko pellin kokoiseksi levyksi.
- Leikkaa taikinaan taikinapyörällä tai veitsellä haluamasi kokoisia paloja.
- Paista/kuivata keksejä 100-asteisessa uunissa noin 2-3 tuntia.
- Anna keksien jäähtyä kokonaan ennen palojen irrottelua.


Porkkanahummus:


- 500g porkkanoita
- 2 tl hunajaa tai siirappia
- suolaa & pippuria
- 1 tl juustokuminaa
(- valkosipuliöljyä tai jauhetta)
- ½ tl jauhettua korianteria
- 2 rkl öljyä
- 2  kukkurallista rkl tahinia
- 2 tl sitruunamehua

- Kuori porkkanat ja pilko ne lanteiksi kulhoon.
- Sekoita kulhossa porkkanoiden kanssa suola, pippuri, hunaja/siirappi, kumina, korianteri ja öljy.
- Kippaa porkkanat leivinpaperin päälle uunipellille.
- Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia, tai kunnes porkkanat ovat pehmeitä.
- Anna porkkanoiden jäähtyä kokonaan.
- Surauta porkkanat sauvasekoittimella tahnaksi, lisää tahini ja sitruunamehu - surauta vielä kerran.
- Tarjoa esimerkiksi siemenkeksien kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...