>

lauantai 27. elokuuta 2016

Broileri-Ricottalasagne (Gluteeniton)




Lasagne oli meillä kotona aikoinaan melko perussyötävää, kuitenkin aina hieman erilaisilla täytteillä. Joskus saattoi välissä olla tonnikalaa ja raejuustoa, sieniä tai erilaisia vihanneksia. Siitäpä siis on tarttunut tämä lasagnen muunnoksien kehittely myös omaan keittiööni.
Nyt lasagnen välistä löytyy broilerin jauhelihaa, hieman vihanneksia sekä ricotta-juustoa.
Vältyt siis juustokastikkeen keittelyltä - nerokasta, vai mitä!
Aikaa säästyy, mutta lopputulema on silti mehukas ja maukas.
Kuulostaako kokeilemisen arvoiselta? Tässäpä siis sinulle ohjeet:



Broileri-Ricottalasagne:


- 400g broilerin jauhelihaa
- 1 paketti lasagnelevyjä (gluteeniton tarvittaessa)
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 tölkkiä kuorittuja tomaatteja + ½ tölkki vettä
- 1 rkl kuivattua oreganoa
- ½ tl chilihiutaleita
- 1 kanaliemikuutio (gluteeniton)
- 1 tl hunajaa
- suolaa & pippuria maun mukaan
(- 1 sipuli + 1 valkosipulinkynsi)
- 2 porkkanaa
- ½ pienehkö kesäkurpitsa
- 500g ricotta-juustoa
- 1 kananmuna
- muskottia
- mozzarella-juustoraastetta
- parmesaania



- Laita uuni lämpiämään 200-asteiseksi.
- Aloita valmistamalla tomaattikastike.
- Silppua sipulit ja lisää öljyn kanssa pannulle.
- Kun sipulit ovat kuullottuneet, lisää pannulle jauheliha ruskistumaan.
- Pese ja kuori porkkanat, sekä huuhtaise kesäkurpitsa - raasta molemmat pannulle.
- Mausta suolalla, pippurilla, chilihiutaleilla, hunajalla ja liemikuutiolla.
- Lisää tölkkitomaatit sekä hieman vettä ja pieni tomaatteja kauhalla.
- Anna kastikkeen porista hetken aikaa.
- Valmista ricottatäyte sekoittamalla astiassa ricotta, kananmuna, noin desi mozzarellaraastetta, hieman muskottia sekä pippuria ja suolaa.
- Maista, tarvitseeko tomaattikastikkeesi lisää suolaisuutta tai makeutta.
- Jos ei, ala latoa lasagnea kokoon.
- Sivele vuuan pohjalle vajaa kauhallinen tomaattikastiketta.
- Laita seuraavaksi kerros lasagnelevyjä.
- Sitten jälleen tomaattikastiketta.
- Ota lusikalla ricottamassasta nokareita ja tipauttele ne tomaattikastikkeen päälle.
- Taas kerros lasagnelevyjä.
- Jatka näin kunnes ainekset loppuvat, jätä kuitenkin ricottakerros päälimmäiseksi.
- Ripota kuorrutukseksi hieman mozzarellaa sekä parmesaania.
- Paista lasagnea noin tunnin verran uunin keskitasolla.
- Jos tuntuu, että juustokuorrute tummuu liikaa, voit peittää vuuan foliolla paiston aikana.
- Anna lasagnen vetäytyä noin kymmenen minuuttia ennen tarjoilua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...