>

maanantai 23. marraskuuta 2015

Kanapyörykät Uunissa


Broilerin jauheliha on löytänyt tiensä jo moneen kotiin, mutta monesti ideat sen valmistamiseen puuttuvat. Olisiko tästä apua? 
Helppoja ja meheviä kanapyöryköitä, jotka varmasti maistuvat lapsiperheissäkin. Näihin laitoin hieman chilihiutaleita, mutta ne voi jättää poiskin, jos epäilee, että ne ovat omalle suulle liikaa.


Kanapyörykät Uunissa:

(n. 14 pyörykkää)

- 400g broilerin jauhelihaa
- 2 dl kermaviiliä
- ½ tl hunajaa
- 1 dl korppujauhoja (gluteeniton)
- ½-1 tl suolaa
- pippuria maun mukaan
- ½ tl kuivattua rakuunaa
- ½ tl currya
(- ripaus chilihiutaleita)
- 1 kananmuna


- Sekoita kulhossa keskenään kermaviili ja korppujauhot.
- Anna seoksen tekeytyä hetki.
- Lisää joukkoon jauheliha, kananmuna ja mausteet.
- Sekoita tasaiseksi massaksi.
- Siirrä kulho jääkaappiin n. 10 minuutiksi.
- Pyörittele öljytyin tai vedellä kostutetuin käsin palleroita leivinpaperin päälle pellille.
- Paista pyöryköitä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.


2 kommenttia:

  1. Kiitti ohjeesta, tätä täytyykin kokeilla. Enpä tiennyt että gluteenitonta korppujauhoa on myös olemassa. Sitä myös omaan ruokakaappiin hankkimaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Aikku! Mukavaa, jos menee kokeiluun :) Minäkin tässä hieman vatsani protestoinnin takia opettelen tekemään gluteenittomia ruokia, joten minullekin tuo oli uusi tuttavuus. Näytti olevan erilaisia karkeuksiakin merkistä riippuen, mutta kannattaa kyllä hankkia. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...