>

tiistai 15. syyskuuta 2015

Hyytelöshotit


Hyytelöshotit tuntuvat tekevän kauppansa hyvin meidän juhlissamme yleensäkin, mutta nyt ajattelin, että voisin tehdä niistä vielä parempia kuin ennen.
Nämä ovat helppoja tehdä, eivätkä ole liian väkeviä. Jos kuitenkin väkevyys arveluttaa, voit vähentää alkoholin määrää ja lisätä mansikkakeiton ja piltin määrää.


Hyytelöshotit:

(25 x 25)


Mansikkakeitto-shotit:

- 3 dl mansikkakeittoa
- 2 dl mansikkalikööriä tai viinaa
- 4 liivatelehteä tai -jauhetta purkin ohjeen mukaan
(- makeutukseksi tomusokeria)
- tuoreita tai pakastettuja vadelmia koristukseksi


- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen viideksi - kymmeneksi minuutiksi.
- Sekoita mansikkakeitto ja alkoholi kulhossa keskenään.
- Maista seosta ja lisää tarvittaessa makeutusta.
- Tipauta jokaiseen lasiin muutama vadelma.
- Sekoita puristellut liivatteet pieneen määrään kuumaa vettä.
- Lisää liivate mansikkakeittoseokseen.
- Kaada sekoitus shottilaseihin ja siirrä jääkaappiin hyytymään noin neljäksi tunniksi.


Hedelmäiset piltti-shotit:

- 3 dl hedelmäpilttiä
- 2 dl mangolikööriä tai viinaa
- 4 liivatelehteä tai -jauhetta purkin ohjeen mukaan
(- makeutukseksi tomusokeria)
- mustikoita tai muita marjoja tai hedelmäpaloja koristukseksi


- Valmista samaan tapaan, kuten ylempänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...