>

torstai 19. maaliskuuta 2015

Sukkela Suklaakakku


Sain toiveen jostakin herkusta, joka auttaisi Äidinkielenkokeen jälkeiseen masennukseen - ajattelin siis, että jos todella on mennyt koe penkin alle, niin tarvitaan jotain helppoa, nopeaa ja kuitenkin todella hyvää, jotta mieli kohenee toivotulla tavalla! Luulen, että tästä on apua niin iloon kuin murheeseenkin..tai vaikka siihen, että appivanhemmat tulevat kylään ilmoittamatta, eikä ole mitään tarjottavaa. :--D
Nopeaa ja hyvää suklaakakkua ja seuraksi vaikkapa kermavaahtoa, mansikoita, vaniljajäätelöä tai mitä vain nyt sattuu löytymään.
Kakku tosiaankin valmistuu kokonaisuudessaan noin seitsemässä minuutissa ja se "paistetaan" mikrossa.


Sukkela Suklaakakku

(n. ø 20cm vuokaan)


- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 1 rkl leivinjauhetta
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 2 dl lämmintä vettä
- ½ dl kuohukermaa
- ripaus suolaa
- 1 tl vaniljajauhetta
- 1/4 tl kanelia
- 2 kananmunaa
- 3 rkl öljyä
(- rouhittua valko- ja tummaasuklaata)



- Sekoita kulhossa keskenään lämmin vesi ja kaakaojauhe.
- Kaada joukkoon kerma, vaniljajauhe ja öljy.
- Riko mukaan munat ja vatkaa tasaisesti sekaisin.
- Mittaa pieneen kulhoon jauhot, sokeri, suola, kaneli ja leivinjauhe.
- Lisää kuivat aineet kahdessa osassa taikinaan.
- Sekoita taikina hyvin, ettei pohjalle jää jauhopaakkuja.
- Voit halutessasi lisätä mukaan rouhittua suklaata.
- Öljyä/voitele mikronkestävä vuoka ja kaada taikina siihen.
- Kypsennä kakkua mikron suurimmalla teholla noin 5-8 minuuttia mikrosta riippuen.
- Valmis kakku on vielä hieman tahmea pinnalta, mutta anna sen jäähtyä hieman ennen kumoamista.
- Tarjoa vaikkapa kermavaahdon, mansikoiden tai vaniljajäätelön kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...