>

lauantai 15. marraskuuta 2014

Omenaiset Vehnärouhesämpylät


Tähän aikaan vuodesta on monilla jääkaapit ja pakkaset täynnä omenoita mitä moninaisimmissa muodoissa. Jos et keksi, mihinkä kaikkeen niitä tunkisi, niin kävisikös tämänmoinen ratkaisu ongelmaan? Nämä hieman makeat sämpylät sopivat mukavasti esimerkiksi sosekeittojen kaveriksi tai vaikkapa ihan sellaisenaan juuston kanssa.


Omenaiset Vehnärouhesämpylät:

(18 kpl)

- 5 dl vettä
- 1 pss kuivahiivaa
- 2 tl suolaa
- 2 tl hunajaa
- 2 dl omenasosetta
- 2 dl kaurahiutaleita
- 2 dl vehnärouhetta
- n. 12 dl vehnäjauhoja
- ½ dl öljyä


- Mittaa lämpimään veteen suola, hunaja, omenasose ja hiiva.
- Sekoita ja lisää kaurahiutaleet ja pari desiä jauhoja.
- Lisää seuraavaksi öljy ja vehnärouhe.
- Alusta taikinaan loput jauhot.
- Vaivaa kunnes taikina on sopivan jämäkkää.
- Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
- Muotoile kohonneesta taikinasta pötkö ja pätki se 18 osaan.
- Pyörittele sämpylöiksi ja kohota jälleen puolisen tuntia.
- Paista sämpylöitä 225-asteessa noin 10-18 minuuttia hieman uunista riippuen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...