>

maanantai 21. heinäkuuta 2014

Poutapäivänpiirakka


Aurinko paistaa ja lämpö hellii täällä meillä pohjoisessakin. Poutapilviä ajelehtii sinisellä taivaalla ja näistäpä sainkin idean pehmoiseen ja kesänkirpeään piirakkaan. Mansikkaa, vaniljaa ja raparperia, niistä on tämä kesäinen piirakka tehty. :---)


Poutapäivänpiirakka:

(yksi pellillinen)

Muru:
- 7 dl vehnäjauhoja
- 1 dl ruisjauhoja
- 3 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl ruokasoodaa
- 3 tl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
- 250g voisulaa

Pohja:
- 2/3 murusta
- 2 dl piimää tai luonnonjugurttia
- 1 kananmuna
- ½-1tl jauhettua kardemummaa

Täyte:
- 3 dl raparperin paloja
- 3 dl mansikoita (pakaste tai tuoreita)
- 2 rkl jotakin marjalikööriä (itse käytin mesimarjalikööriä)
- 2 tl vaniljasokeria
- 2x250g purkkia rahkaa
- 2 dl sokeria
- 2 kananmunaa


- Aloita pilkkomalla mansikat ja raparperit kulhoon ja lirauta sekaan likööri ja ripsaus vaniljasokeria. Anna maustua.
- Sekoita muruseoksen kuivataineet keskenään ja lisää voisula.
- Sekoita.
- Ota seoksesta syrjään noin 1/3.
- Sekoita loppuosaan piimä, kananmuna ja kardemumma.
- Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä tasaisesti.
- Ripottele nyt raparperit ja mansikat piirakkapohjan päälle.
- Sekoita rahka, sokeri ja kananmunat keskenään ja kaada piirakan päälle.
- Murustele lopuksi syrjäänotettu taikina vielä kaiken kruunuksi.
- Tuuppaa piirakka 175-asteisen uunin uumeniin noin 45 minuutiksi.
- Tarjoa hieman jäähtynyt piirakka esimerkiki jäätelön ja jäisien mansikoiden kanssa kuuman kesäpäivän herkkuna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...