>

tiistai 24. joulukuuta 2013

Valkosuklaa-puolukka-pannacotta


Ihanaa ja herkullista joulua kaikille murusille ja muillekin!
Tänään aamulla heräsin Sulon tassutteluun ja riisipuuron tuoksuun. Jouluaatto on siis täällä!
Karjalanpaisti muhii uunissa, kinkku paistui jo viime yönä ja nyt aamusella valmistin kiilteen jälkiruokaa koristamaan. Tässä siis meidän joulupöydän jälkkäriin ohjetta:


Valkosuklaa-puolukka-pannacotta:

( neljälle)


- 3 liivatelehteä
- 100g valkosuklaata (käytin tässä Pandan Puolukka-kinuskimuru -suklaata)
- 2dl kuohukermaa
- 2dl maitoa

Kiille:
- 1 liivatelehti
- 2dl pakastettuja puolukoita
- 1 dl vettä



- Laita pannacotan liivatteet likoamaan kylmään veteen, rouhi sillä aikaa suklaa ja kiehauta kerma ja maito pienessä kattilassa.
- Voit joko rouhia suklaan tosi pieneksi ja heittää kattilaan niin, tai sulattaa sen vesihauteessa ja lisätä vasta sen jälkeen. (Jälkimmäisellä keinolla suklaa sekoittuu paremmin)
- Lisää kattilaan myös liivatteet.
- Sekoita.
- Kaada seos laseihin ja anna hyytyä jääkaapissa noin viisi tuntia.
- Aloita kiilteen valmistaminen liottamalla liivatelehteä kylmässä vedessä.
- Keitä puolukoita desissä vettä niin kauan, kunnes marjat ovat hieman pehmenneet.
- Kaada kattilasta vesi ja marjat siivilän läpi kulhoon. (Tai siis tietenkin niin että marjat jäävät siivilään :D)
- Muserra marjat soseeksi esimerkiksi lusikan avulla ja sekoita marjaseos liemeen.
- Kiehauta liemi ja lisää liivate.
- Anna jäähtyä noin 7 minuuttia ja lusikoi kiille pannacotan päälle.
- Hyydytä jääkaapissa muutama tunti ja tarjoile vaikkapa jouluaterian päätteeksi! :----)


1 kommentti:

  1. Kokeilin reseptiä, oli hyvää mutta ehkä vähän liian jämäkkää. Kahdella liivatteella olisi varmaan täyte toiminut paremmin :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...